mPOWER

Kada je u pitanju energetska tranzicija, potreba za inovacijama na municipalnoj razini nikada nije bila veća. Posljednjih smo godina svjedočili nekim uspješnim pričama gdje su inovativne ideje dovele do jednakijih, pravednih i demokratičnih energetskih politika. No dijeljenje tih ideja bilo je ograničeno i imale su tendenciju ostati lokalne i specifične. Kako bismo postigli uspjeh većih razmjera koji možemo replicirati, potreban nam je koordiniran i integriran pristup suradnji i dijeljenju znanja. Zato je tu mPOWER.

mPOWER je četverogodišnji program koji će omogućiti dubinski, širok i sistematičan peer-to-peer program učenja među najmanje 100 lokalnih jedinica javne vlasti kako bi se replicirale inovativne najbolje prakse municipalne energetike i razvili ambiciozni planovi energetske tranzicije.

Sve su informacije dostupne na stranicama mPOWERA.

mPOWER provodi konzorcij sastavljen od Sveučilišta u Glasgowu (Velika Britanija), Platforme (UK), Transnacionalnog instituta (Nizozemska), Energetskih gradova (širom EU), IPE-a (Hrvatska), Sveučilišta u Baskiji (Španjolska) i Carbon Co-opa (UK).

mPOWER projekt i konzorcij financira Obzor 2020., program Europske unije za istraživanje i inovacije. Projekt je počeo u svibnju 2018. i trajat će četiri godine.

Program je financiran od strane Obzora 2020. pod ugovorom broj 785171. Ovaj projekt u skladu je s Općom uredbom o zaštiti podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine.