Pierre Smith Khanna povjesničar je i politolog s magisterijem iz političke ekologije, odrasta i ekološke pravde. Kao nekadašnji nastavnik humanističkih znanosti u alternativnoj internacionalnoj školi, Pierre ima snažan interes za obrazovanje i pronalaženje novih načina na koje učenici i učitelji zajedno mogu učiti u okruženju bez straha i natjecanja. Sudjelovao je u razvoju i podučavanju kurikuluma za humanističke znanosti i ekologiju za adolescente (Brockwood  Park School), suorganizirao  i facilitirao Ljetnu školu odrasta (2019) i koordinator je Mastera iz političke ekologije  (2020-22).

Nedavno je snimio svoj prvi dugometražni dokumentarni film “Bajke rasta”  o odrastu i klimatskom aktivizmu, a trenutno ga zanima za produbljivanje istraživanja o odnosima različitih oblika  opresije/dominacije, gospodarskog rasta i društveno-ekološke krize.

Rad u IPE-u

Tijekom fellowshipa u IPE-u Pierre će istraživati ono što nazivamo “održivim maskulinitetima”. Polazeći od povijest patrijarhata i (imperativa) ekonomskog rasta i njihovih učinaka na žene, muškarce i okoliš te ocrtavajući što su održivi maskuliniteti i kako se razvijaju, Pierre se nada pridonijeti osmišljavanju nove vizije identiteta, doprinosa i mjesta za muškarce u tranziciji u feministička društva odrasta.


PIERREOVE AKTIVNOSTI