Od 30. juna do 4. srpnja Zagreb je bio domaćin 29. INURA (International Network for Urban Research and Action) konferencije, koju su organizirali IPE i Pravo na grad.

INURA konferencije svake se godine održavaju u drugom gradu, s ciljem približavanja urbanih aktivistica i istraživača iz cijeloga svijeta nekom lokalnom kontekstu i poticanja konstruktivne razmjene.

Ideja konferencije, naslovljene „City (Un)defeated: Streams of Struggle”, bila je ispričati priče o borbama vođenima u različitim zagrebačkim kvartovima i na specifičnim gradskim lokacijama, koje su pričali lokalne aktivistice i istraživači. Ključno je bilo pokazati kako su te borbe oblikovale i nastavljaju oblikovati Zagreb, a gradu se pristupilo kao živom i osjetljivom političkom tijelu.

Središnji dio konferencije činile su 23 tematske ture koje su posjetiteljice provele uzduž i poprijeko Zagreba, od strogog centra do Jakuševca i Novog Jelkovca, i upoznale ih s nizom sukoba iz gradske sadašnjosti i prošlosti.

Vodiči su bili Tamara Bjažić Klarin, Teodor Celakoski, Tomislav Domes, Katerina Duda, Matea Grgurinović, Sanja Horvatinčić, Bernard Ivčić, Josip Jagić, Antonija Komazlić, Bojan Krištofić, Jere Kuzmanić, Iva Marčetić, Jelena Miloš, Vanja Radovanović, Marijana Rimanić, Dubravka Sekulić, Antun Sevšek, Tomislav Tomašević i Iva Zenzerović.

Osim tura, održano je i uvodno predavanje Danijele Dolenec „Disobedient Democracies in the European Semiperiphery” te dva okrugla stola. Na panelu „Imamo li pravo na stan?” o problemima sa stanovanjem govorilli su Marko Aksentijević, Philipp Klaus, Petra Rodik, Ulrike Hamman i Iva Marčetić, uz moderaciju Tomislava Tomaševića. Drugi je panel bio posvećen kontroverznom „Zagrebačkom projektu Manhattan”. Moderirali su ga Iva Marčetić i Vedran Horvat, a govorile su Iva Čukić, Tihomir Jukić, Bernard
Ivčić i Kate Shaw.

Nakon konferencije, INURA je zagrebačkoj Gradskoj skupštini poslala otvoreno pismo u kojem se navode argumenti protiv „zagrebačkog Manhattana” i poziva na odustajanje od njega.

INURA konferencija bila je dio projekta Crochet.