Tomislav Cik završio je preddiplomski studij filozofije i sociologije, te je diplomirao sociologiju na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Prije angažmana u IPE-u obavljao je razne poslove u privatnom, javnom i civilnom sektoru. Intenzivniji istraživački i aktivistički interes za teme ekologije razvija za vrijeme diplomskog studija, a dva semestra provodi kao demonstrator za kolegij Društvo i održivost. Kao student-volonter Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) pomagao je u provedbi istraživačkih i prevoditeljskih aktivnosti. Na međunarodnom ERASMUS+ projektu Degrowth for Sustainability izlagao je na temu energetske učinkovitosti i odrasta, te sudjelovao u brojnim drugim projektnim aktivnostima. Proveo je dva mjeseca kao stažist u Uredu zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca (Zeleni/ESS) u Bruxellesu.

Poseban istraživački interes pokazuje za metodologiju u društvenim istraživanjima, teoriju i pokret odrasta, društvenu ulogu znanosti i tehnologije, te za teme društvenih nejednakosti i obrazovanja.

Kao IPE-ov Junior Research Fellow za 2020. godinu, Tomislav će primjenom Degrowth Donut modela na primjeru Hrvatske istraživati indikatore društvenog metabolizma od paradigmatske važnosti za pravednu tranziciju. Pritom, istražit će i primjenjivost modela na lokalnoj razini.

TOMISLAVOVE AKTIVNOSTI