Dobra energija na otoku Visu!

IPE je partner skupa Dobra energija koji će se održati na otoku Visu od 2. do 5. svibnja 2018. u organizaciji Zelene energetske zadruge.

Na skupu će sudjelovati više od 80 domaćih i europskih stručnjaka, istraživača, praktičara, donosioca odluka, društvenih poduzetnika, inovatora, aktivista i entuzijasta koji se bave građanskom energijom, razvojem energetski održivih zajednica i energetskim siromaštvom iz različitih pozadina, i koji svi zajedno dijele isti cilj: donijeti pozitivnu promjenu u društvu.

Oni će održati više od 30 predavanja i panel diskusija, razmjenjivati ​​iskustva i inspirirati druge ljude koji su se usudili pristupiti raznim okolišnim, klimatskim, društvenim i političkim izazovima na inovativan način.

Dobra energija obuhvaća nove ekonomske modele i prakse koji kroz vlasništvo i korištenje obnovljivih izvora energije podupiru kvalitetu života u cijeloj zajednici, te se zasnivaju na načelima pravednosti, demokratičnosti i brige za ljude i okoliš, a skup na Visu namijenjen je svima koji razvoj obnovljivih izvora energije vide kao priliku za razvoj lokalnih zajednica i stvaranje pozitivne promjene u društvu.

Uz IPE, partneri i podržavatelji skupa su brojne domaće i međunarodne organizacije kao što su Udruga gradova u RHEnergy Citiess, Europska federacija energetskih zadruga (REScoop.eu), Geotehnički FakultetGreenpeace HrvatskaTerra Hub Croatia i Obnovljivi izvori energije Hrvatske.

Skup se organizira u okviru projekta “Dobra energija u društvenom poduzetništvu” koji provodi ZEZ u suradnji s Obrtničkim učilištem, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sudjelovanje je besplatno, a zainteresirani se mogu javiti na dobra.energija@zez.coop.

Više informacije na: http://www.zez.coop/dobra-energija/

Write a Comment

Skip to content