Lilianin izvještaj s konferencije ESEE 2017 u Budimpešti

Dvanaesta konferencija European Society for Ecological Economics (ESEE) održala se od 20. do 23. lipnja u Budimpešti. IPE su predstavljali direktor istraživanja Mladen Domazet, Branko Ančić, Marija Brajdić Vuković, Junior Research Fellow Lilian Pungas and Logan Richardson, istraživačica pripravnica sa Sveučilišta Furman u Južnoj Karolini.

Nakon ceremonije otvaranja s predsjednicom ESEE-a Irene Ring te prijemom u utorak navečer, konferencija je počela u srijedu ujutro, s ogromnom ponudom. Svaki je od dana konferencije nudio nekoliko jutarnjih keynote predavanja, paralelne panele, prezentacije plakata, izborne programe te dva paralelna seta panela i keynote predavanje poslijepodne. Odlučiti koji je panel najzanimljiviji i/ili najvažniji (od devet simultanih panela) i truditi se da netko iz IPE-a bude na svakom panelu bitnom za istraživački rad Instituta bila je stalna borba, koja je oblikovala pomalo hektičan tijek konferencijskih dana. Konferencijska ponuda uključila je pitanja poput pro-okolišnog ponašanja i njegovih determinanti diljem Europe, modela planetarnih ograničenja, njegove operacionalizacije i pragova za različite indikatore, društvenog metabolizma i sistemskih pristupa, odrasta i klimatske pravde, da nabrojim tek neke.

Mladen je moderirao panel o “Ekološkoj ekonomici u transformacijama održivosti i odrasta” te predstavio IPE-ov rad o “Odrastu sklon ekologizam u Europi” na panelu o “Teoretskom i političkom putovanju između ekološke pravde i odrasta”. Branko i Logan predstavili su istraživački plakat Instituta o “Tihom odrastu”, a Marija je održala prezentaciju o bavljenju klimatskim promjenama u akademskom svijetu, na panelu o moći koju znanost ima u proizvodnji i korištenju znanja.

[foogallery id=”1351″]

Navečer bi uslijedilo upoznavanje nekih od preostalih 500 istraživača na konferenciji te planiranje suradničkih projekata, uz ispijanje mađarskog bijelog vina (ili piva). Nakon četiri intenzivna dana sjajne ponude, članovi IPE-a vratili su se u Zagreb s previše novih istraživačkih ideja u planova za suradnju te s mnogo inspiracije.

Više informacija o konferenciji ESEE-a možete pronaći ovdje.

 

Lilian Pungas

Lilian Pungas

Lilian is IPE's 2017 Junior Fellow Researcher.

Write a Comment

Skip to content