Upoznajte Logan Richardson, IPE-ovu istraživačicu pripravnicu sa Sveučilišta Furman

Logan Richardson studentica je završne godine znanosti o održivosti i ekonomije na Sveučilištu Furman u Greenvilleu u Južnoj Karolini, i prva IPE-ova istraživačica pripravnica sa Sveučilišta Furman. Pripravništvo je rezultat IPE-ove suradnje sa Sveučilištem Furman, a Logan je za tu poziciju preporučio njen profesor i član IPE-ovog akademskog savjeta, Brannon Anderson.

Protekla dva mjeseca Logan se u Institutu bavi kreiranjem modela za mjerenje trenutnog nivoa održivosti u Hrvatskoj kroz analizu niza društvenih i biofizičkih indikatora, poput rodne ravnopravnosti i klimatskih promjena. Usko surađuje s IPE-ovim Mladenom Domazetom i Lilian Pungas te Brankom Ančićem iz IDIZ-a.

Loganinim riječima, “Ovaj mi istraživački projekt o indikatorima održivosti odlično odgovara jer kombinira održivost, oko koje sam strastvena, i istraživačke metode koje sam koristila u studiju ekonomije. Nisam imala priliku studirati u inozemstvu pa mislim da će mi život i rad u Hrvatskoj biti odlična prilika da se upoznam s novim kulturama. Što se tiče održivosti, želim razumjeti i kako se europske vrijednosti razlikuju od američkih te kako se te vrijednosti prevode u održive životne prakse”.

U slobodno je se vrijeme može pronaći kako čita u Botaničkom vrtu i na Tomislavovom trgu, istražuje Gornji grad i jede (voćni) sladoled.

Uskoro ćete u našoj blog sekciji moći pročitati i Loganin blog, u kojem opisuje napredak svog istraživanja.

Write a Comment

Skip to content