Tomislav Tomašević na konferenciji Međunarodnog udruženja za proučavanje zajedničkih dobara (IASC)

Tomislav Tomašević, programski voditelj IPE-a, sudjelovao je od 11. do 14. srpnja na 16. konferenciji Međunarodnog udruženja za proučavanje zajedničkih dobara (International Association for the Study of the Commons – IASC). IASC, čiji je Tomislav punopravni član, glavno je svjetsko udruženje znanstvenika koji se bave zajedničkim dobrima. Prva mu je predsjednica bila nobelovka Elinor Ostrom, a više o udruženju možete saznati na njihovom webu.

IASC svake dvije godine održava međunarodnu konferenciju, a tema ovogodišnje, koja se održala u Utrechtu, bilo je “Prakticiranje zajedničkih dobara: samoupravljanje, suradnja i institucionalna promjena”. Više informacija o konferenciji i njenom programu možete pronaći ovdje.

Tomislav je održao prezentaciju rada “Urbana zajednička dobra na Zapadnom Balkanu: od suradnje do konflikta i natrag”, u kojoj je predstavio institucionalistički i kritični teorijski okvir zajedničkih dobara te na primjerima iz Zagreba i Pule pokazao kako se ta dva teorijska okvira i prakse izmjenjuju kroz suradnju i konflikt između praktičara zajedničkih dobara i lokalnih vlasti.

[foogallery id=”1342″]

Write a Comment

Skip to content