Peta međunarodna konferencija o odrastu, Budimpešta 2016.

Nakon Leipziga u 2014. godini, više od 600 istraživača i znanstvenika zabrinutih oko fundamentalne ekološke, socijalne i političke neodrživosti našeg društva doputovat će sa svih krajeva svijeta da u Budimpešti raspravljaju o odrastu. Peta međunarodna konferencija o odrastu održat će se od 30. kolovoza do 3. rujna na Sveučilištu Corvinus u Budimpešti, a uključivat će više od 260 odabranih znanstvenih sesija. Cijeli događaj trajat će pet dana, a bit će sastavljen od znanstvenog dijela konferencije, koji će se održavati u jutarnjim satima, posebno organiziranih večernjih diskusija te Tjedna odrasta sa raznolikim teorijskim i praktičnim programom otvorenim za sve.

Ove godine konferencija je organizirana oko 12 tema  podijeljenih u nekoliko kategorija.

Prvi dan konferencije bit će dan dobrodošlice i takozvani “dan odrasta”, nakon kojeg će uslijediti tri dana konferencije prateći liniju IZAZOVI, STRATEGIJE, SAVEZI. Sve naknadne sesije bit će podijeljene na teme koje analiziraju historijski socijalizam i post-socijalizam, odrast i druge pokrete koji jačaju održivost zajednica, kao i nekoliko ostalih podkategorija – od odnosa odrasta i infrastrukture do odrasta u gradovima, odrasta i rodne ravnopravnosti, itd. Završni dan konferencije bit će vrijeme rasprave o prethodna tri dana. On će uključiti i aktivističku akciju u gradu te piknik u jednom od najljepših parkova u Budimpešti, nakon čega će 3. rujna uslijediti i oproštajni tulum.

Nadamo se da će konferencija produbiti znanje o pluralnosti i međusobnoj povezanosti teorije o odrastu i osnažiti istraživače, znanstvenike i ukupnu zajednicu odrastnika u srednjoistočnoj Europi da dalje stvaraju znanje i prakse za bolji život svih.

Write a Comment

Skip to content